Politika kolačića

Politika kolačića

Kako bi se osigurao ispravan rad web-stranica Aurea grupe, na vaše uređaje pohranjujemo male podatkovne datoteke poznate pod nazivom kolačići (eng. cookie). Ovo je standardni postupak na većini web-stranica na internetu. Kolačići pomažu ispravnom prikazivanju stranica na Vašem uređaju, a kolačići na stranicama Aurea grupe su anonimizirani te se ne koriste s ciljem pristupa i prikupljanja korisničkih podataka.

Što su kolačići?

Kolačić je datoteka koja se pohranjuje na računalo ili mobilni uređaj pri posjetu web-stranicama. Pomoću kolačića web-stranice na primjer pamte vaše radnje i željene postavke (poput prijave, jezika, veličine fonta i drugih željenih postavki koje se odnose na prikaz) pa ih stoga nije potrebno ponovno unositi pri svakom povratku na web-stranice, odnosno, pri pregledavanju različitih stranica određenog web-mjesta.

Kako mi koristimo kolačiće?

Kolačići su korišteni u svrhu prepoznavanja dolaska korisnika na web-stranice, kako bi zapamtili vaše preferencije s ciljem poboljšanja i pružanja personaliziranog korisničkog iskustva te pratili kretanje korisnika po stranicama kako bi smo poboljšali pristup traženim informacijama. Svi podaci o kretanju po stranicama prikupljeni su putem kolačića isključivo sumarno, korištenjem Google analitičkih alata. Važno je napomenuti da su informacije koje Google prikuplja anonimizirane te na temelju njih niti Google niti mi ne možemo doći do osobnih podataka posjetitelja.

Svrhe kolačića

Za osiguranje ispravnog rada web-stranica
ispravni prikaz sadržaja
prilagodba sučelja poput odabira jezika, postavljanja parametara uređaja te razlučivosti i vrste zaslona;
Poboljšanje web–stranica anonimiziranim praćenjem kretanja korisnika kroz stranice
Podatke o kretanju korisnika po stranicama prikupljamo isključivo kako bismo plasirali kvalitetan sadržaj i poboljšali kvalitetnu web-stranica i usluga, kako bismo bolje razumjeli potrebe korisnika te sukladno tome unaprijedili usluge i funkcionalnosti naših web-stranica.

Svi kolačići koje postavlja Aurea grupa su obavezni.

Kolačići trećih strana

U nekim slučajevima korištenjem veza na stranice drugih kompanija, možete pristupiti stranicama trećih strana nad kojima Aurea grupa nema nikakve kontrole te ne odgovara za njihovu politiku korištenja kolačića niti sadržaj.

Više informacija o kolačićima možete pronaći ovdje:

European Interactive Digital Advertising Alliance (EU)
Internet Advertising Bureau (US)
Internet Advertising Bureau (EU)
Agencija za zaštitu osobnih podataka (AZOP)

Kako isključiti kolačiće?

Korištenje kolačića moguće je isključiti promjenom postavki Vašeg Internet pretraživača. Kako promijeniti postavke najčešćih pretraživača možete naći ovdje:

Google Chrome
Internet Explorer
Mozilla Firefox
Safari (Desktop)
Safari (Mobile)
Android Browser
Opera
Opera Mobile

Dodatne informacije

Voditelj obrade je Aurea grupa koju čine – Aurea d.o.o Sučana 8, Osijek kao zajednički voditelj obrade.

Za dodatne informacije možete nam se javiti na info@aureadrive.com