Trening

Aurea Drive / Trening

Trening sigurne vožnje – Aurea Drive

1. Prvi dio vožnje gdje kandidat vozi svakodnevnim rutama kojima inače vozi. U prvom dijelu treninga instruktor ništa ne govori niti upozorava vozača na njegove greške. Njegov zadatak je da samo promatra i zapisuje.

2. Analiza trenutnog znanja vozača.

3. Nakon vožnje počinje teorijski dio obuke, gdje instruktor iznosi sve zapažene i uočene greške koje je vozač napravio. Osim iznošenja uočenih nepravilnosti koje je kandidat napravio tijekom vožnje, sa kandidatom se prolazi i teorijski dio Treninga sigurne vožnje koji se sastoji od sljedećih tema:

  • Pravilan položaj za upravljačem: držanje volana, visina sjedala, udaljenost od komadi, nagib naslona, naslon za glavu, pravilno vezanje pojasa.
  • Što je reakcijsko vrijeme?
  • Prikaz kočnog i zaustavnog puta pri različitim brzinama.
  • Vježba 30-60 koja objašnjava kretanje vozila pri različitim brzinama. U ovom slučaju je razlika duplo u brzini kako bi se mogli uvjeriti kako se povećava brzina, koliko se povećava kočioni put i kakve su moguće posljedice.
  • Pravilan ulazak i izlazak iz zavoja.
  • Prikaz vježbe krug – beskonačni zavoj.
  • Izbjegavanje prepreke.
  • Kako pravilno reagirati ukoliko samo jedan dio auta naleti na klisku podlogu: blato, lišće, led, vodu, snijeg…
  • Što je EKO vožnja, koliko nam je potrebna i zašto nam je korisna?

4. Drugi dio vožnje, gdje će se utvrditi koliko je kandidat naučio iz svega što se prošlo kroz teorijski i praktični dio. U drugom dijelu vožnje za razliku od prvog, instruktor se aktivno uključuje i pomaže vozaču da što bolje shvati i ispravi eventualne pogreške. Ukoliko ima potrebe vožnja se može produžiti za još 1-2 sata.

5. EKO vožnja – smanjuje potrošnju goriva do 20%, smanjuje troškove održavanja vozila, povećava sigurnost na cestama.

6. Analiza samog treninga, pitanja i odgovori, ponavljanje teorijskog dijela, ocjena znanja vozača nakon završenog treninga …

1 INSTRUKTOR MOŽE OBAVITI TRENING POSEBNO SA 2 VOZAČA KOMBIJA DNEVNO.

1 instruktor, 1 vozač, 30 min. vožnje u jednom smjeru, 30 min. vožnje nazad, 45 min. teorija, 60 min. vožnje u jednom smjeru, 60 min. vožnje nazad, 45 min. teorija = 4h i 30 min.
Kod treninga sa kombi vozilom, u vozilu se nalaze samo instruktor i vozač!

 

1 INSTRUKTOR MOŽE OBAVITI TRENING ODJEDNOM SA 3 VOZAČA OSOBNOG VOZILA DNEVNO.

1 instruktor, 3 vozača, 30 min. vožnje svatko u jednom smjeru, 30 min. vožnje svatko nazad, 45 min. teorija,
45 min. vožnje svatko u jednom smjeru, 45 min. vožnje svatko nazad, 45 min. teorija = 9h

Kod treninga sa osobnim vozilom, u vozilu se nalaze instruktor, vozač i na zadnjem sjedalu još 2 suvozača koji se izmjenjuju na mjestu vozača!
Zašto su u autu vozač i još 2 suvozača? Radi lakšeg učenja i zapažanja nepravilnosti koje radi netko drugi.
Za instruktora je jednako potrošeno vrijeme ali za vozače i suvozače je puno bolje i korisnije da se svi voze u grupama po 3 vozača + instruktor.